Drømmereise til Syria

Meld deg på historisk og kulturell reise til Syria 14 – 24.april med Kari Jaquesson

Nå har du mulighet til å være blant de første norske som besøker det som vil bli den hippeste destinasjonen i løpet av få år. Jeg har, som du kanskje har lest, vært i Syria både i 2017 og 2018. Helt siden første gang har jeg tenkt: «Hit vil jeg ta med meg flere når det har blitt fred.» Nå åpner den ene ambassaden etter den andre, og det å kunne feire Påske for første gang i fred på åtte år, blir en uforglemmelig opplevelse!

I 2010 var det over 8 millioner turister fra hele verden som besøkte Syria, i 2018 var det 1.7 millioner, så alle piler peker i riktig retning. For fotoentusiaster er det fantastiske motiv hvor enn du snur deg. Vi skal besøke Damaskus, Maa’loula, Aleppo og Homs. 

Pris ca. 16.800

Det dekker

 • Fly tur-retur Oslo-Beirut
 • Transfer tur-retur Beirut-Damaskus
 • All transport ifølge program
 • Overnatting hotell i delt dobbeltrom 
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Norsk reiseleder
 • Visum til Syria (NB – er vi færre enn 8 personer er prisen 65 USDollar)
 • Inngangsbillett til alle museer, severdigheter
 • Frokost og middag hver dag

Spørsmål om reisen? Send mail til karijaq@gmail.com


Kveldstid i gamlebyen i Damaskus. (FOTO: Tor Lindseth)

Flyreise

 • Avreise 14.april kl.13.10 fra Oslo Lufthavn – ankomst Beirut kl.00.10. (da har datoen blitt 15/4).
  Vi kjører direkte fra Beirut flyplass til Damaskus. Det er omlag 11 mil å kjøre, vi stopper for stempling av pass osv på grensen mellom Libanon og Syria, det går veldig raskt og greit.
 • HjemreiseVi reiser fra Damaskus 23.april ca. kl 18.00
 • Flyet til Oslo går 01.10 fra Beirut, lander på Oslo Lufthavn 24.april kl. 12.20.

Pris for flybilletter: 380 Euro tur-retur. Dette inkluderer 23 kilo sendt bagasje + 10 kilo håndbagasje. Betingelser: senest 25.februar betales 10% av billettprisen. Dette er ikke refunderbart. Resten av billetten betales senest 17 dager før avreise. Prisen forutsetter at vi er 10 personer. I skrivende stund er vi 6, så vi vil gjerne ha med fler. 

Du kan selvsagt fly med et annet selskap, så lenge du er på Beirut flyplass ved avtalt tid. Du kan jo ta noen dager i Beirut først om du har mulighet og tid. 

Hotell

Vi bor på førsteklasses hoteller hele veien. BEIT ZAMAN Hotel i Damaskus, VILLA ROSA Hotel ved Krak de Chevaliers og PARK Hotel i Aleppo.

FOTO: Kari Jaquesson

Program:

Her i programmet ser du bare de ”historiske” stedene i skal få oppleve. I tillegg skal vi jo rusle i spennende gater, slappe av og bare se på folkelivet, kikke i antikvitetsbutikker og spise lange lunsjer, høre på musikk, bli kjent. Å forklare hvordan atmosfæren i Syria er, er som å forsøke å forklare noen hvordan honning smaker. Det kan ikke forklares, det må oppleves!

Dette er på ingen måte en ”skrekk og gru”-reise! Tvert i mot, nå får du se med egne øyne det flotte landet som avisene våre ikke har villet vise frem. Du vil bli meget overrasket! Vi får også se noen av de områdene i Aleppo og Homs som du har sett bilder av i avisene. Dette blir en reise i historien på et helt unikt tidspunkt. 

Frem mot reisen får jeg oversikt over kulturarrangement, konserter, utstillinger, events osv, så det kan bli en kveld i i operaen og annet spennende. Jeg har venner i Syria som holder øynene åpne etterhvert som ting kommer på kalenderen. Målet er at vi skal få oppleve så mye som mulig, men selvsagt også ha egentid og få hvilt mellom opplevelsene. Så her er kun hovedpunktene i programmet. Vi får muligens også tatt en tur langs havet til Latakia eller Tartous. Dette bekreftes i løpet av ukene før avreise.

Mandag 15.04:
Ankomst Damaskus, innsjekking hotell, tid til å slappe av, informasjonstreff, spasertur i nabolaget, middag, overnatting

Tirsdag 16.04:
Full dag i Damaskus, vi skal besøke blant annet Tekieh Souleimanieh – Håndverksbasarene – Hamidieh Basaren – Omayyad Moskeen – Salaheddins Mausoleum – the Straight Street – Azem Palasset – Gamlebyen – Middag og overnatting . Det vi ikke rekker denne første dagen får vi sjansen til å se på søndag og mandag.

Onsdag 17.04:
Reiser til Seidnayaklosteret og andre serverdigheter, videre til Maa’loula, byen der de fremdeles snakker arameisk (vi besøker Mar Sarkis klosteret og Mar Takla klosteret ), middag og overnatting.

Torsdag 18.04:
Krak des Chevaliers, Homs, her får vi også masse historie. Avreise til Aleppo, middag og overnatting.

Fredag 19.04 (Langfredag):
Rundtur i Aleppo– vi har tid til å oppleve byen på egenhånd om ønskelig det er mye festivitas i forbindelse med langfredag denne kvelden – Middag – Overnatting

Lørdag 20.04 (Påskeaften):
Frokost – Diverse aktiviteter i Aleppo på dagtid, vi får blant annet besøke det legendariske Hotel Baron. Gjestelisten er full av celebriteter gjennom historien. Lawrence of Arabia sov på rom 202 og hans ubetalte regning henger i resepsjonen. Agatha Christie bodde på rom 203 og skrev første delen av Mord på Orientekspressen her. Middag og overnatting.

Søndag 21.04:
Damaskus med diverse program. Vi skal også oppleve det moderne Damaskus. Middag –Overnatting

Mandag 22.04:
Vi oppdager og utforsker de kristne bydelene i gamle Damaskus, avskjedsmiddag og overnatting

Tirsdag 23.04:
Siste shopping, og oppsummeringstreff. Avreise Beirut flyplass ca. kl.18.00.

 

PÅMELDING

Syriagruppen foran korsfarerborgen Krak des Chevaliers.

Pris

Totalt med alt kommer reisen på ca 16.800  per person (med dagens kurs). 

Det dekker

 • Fly tur-retur Oslo-Beirut
 • Transfer tur-retur Beirut-Damaskus
 • All transport ifølge program
 • Overnatting hotell i delt dobbeltrom 
 • Profesjonell engelsktalende guide
 • Norsk reiseleder
 • Visum til Syria (NB – er vi færre enn 8 personer er prisen 65 USDollar)
 • Inngangsbillett til alle museer, severdigheter
 • Frokost og middag hver dag

Betaling
Ved påmelding kr 3200,-
Når du har fylt ut påmeldingsskjemaet og har betalt dette er du påmeldt. Dette beløpet er ikke refunderbart.
Unntak: Dersom reisen skulle bli kansellert av initiativtager blir hele beløpet refundert.

25.februar 10% av billettprisen, altså NOK tilsvarende 38 Euro. Dette er ikke refunderbart. 

8.mars: 1155 USDollar
(med dagens kurs er dette 9800.-) Dette betales direkte til det syriske reiseselskapet, du vil få tilsendt betalingsinformasjon.
Dette er ikke refunderbart. 

Denne prisen gjelder ved 10 reisende.
Dersom vi blir fler enn 15 personer synker prisen.  når vi ser hvor mange som blir med. Prisen gjelder per person i delt dobbeltrom.
Tillegg ved eget rom: 450.00 USDollars for hele oppholdet.

28.mars: Resten av flybilletten

Ikke inkludert

 • Personlige utlegg, eget forbruk
 • Drikke til maten (det er veldig billig i Syria!)
 • Måltider utenom program
 • Tips til guide og sjåfør (vanlig å gi 2 USDollar til de hver per dag per person)
 • Eventuell avreiseavgift (ikke aktuelt pr.idag)

Visum:
Senest én måned før avreise må du sende kopi av pass for å få ordnet visum. Visumkostnadene er inkludert så lenge vi er flere enn 8 personer.Etter at visum er i orden betales opphold & program. Betalingsinformasjon tilsendes straks visum er innvilget.

Syria gleder seg til å ta i mot flere turister!

Diverse informasjon

Strøm: vanlig som i Norge.
Mobilbruk: Det er meget godt WiFi på alle hotell, de fleste restauranter, osv, men du kan også få deg et syrisk SIM-kort mens du er i Syria. Det koster nesten ingenting, og gir deg mulighet til å motta telefoner hjemmefra uten at det koster deg noe, og du kan bruke 3G og 4G med dette. Om du har en gammel telefon liggende, kan det være greit å ha med den, så har du begge telefonene dine operative om du skulle ønske.
Penger: På grunn av sanksjonene mot Syria kan vi ikke bruke kredittkort. Du betaler jo det meste av oppholdet på forhånd, og mat og drikke er veldig billig. Men det er veldig mye flott å kjøpe, både håndverk, smykker, antikviteter, krydder og mye annet. Ta derfor ut USDollar eller EURO som du kan veksle på lisensierte steder. Anbefalt minimumsbeløp kommer.
Mat: Maten i Syria er veldig god og fersk! Vi kommer til å spise på en rekke forskjellige restauranter. Har du spesielle behov lar det seg ordne, slik som på restaurantene her hjemme.

 

 • Syria er sivilisasjonens vugge. Hovedstaden Damaskus er den byen i verden som har vært lengst uavbrutt bebodd. Her er det 10.000 år med historie og kultur. I 2010 var det over åtte millioner utenlandske turister i Syria og kurven var rett oppadstigende. Nå er tallene på vei opp igjen og nesten to millioner besøkte Syria i fjor.

  Nå er byene helt fredelige og blomstrer! Det er en historisk mulighet til å være i Damaskus, Aleppo i den første Påsken i fred på åtte år. Det kommer til å være en fantastisk stemning. Syria er landet som tok imot de kristne da de måtte flykte fra romerne for 2000 år siden, og de kristne tradisjonene, kirkene og klostrene er verdens eldste.

 • For de som liker å fotografere er Syria som å ”komme til himmelen”.

  I motsetning til Gulfstatene som Emiratene, Qatar osv er Syria et fritt land. Kvinner går kledd som de vil, er i alle posisjoner, også de aller høyeste i landet.

  Ekstra aktiviteter

  Siden det er jeg som er ”reiseleder” er det selvsagt mulig å få seg fysisk aktivitet hver eneste dag om du vil. Jeg setter opp et morgentrim-program og skal også alliere meg med bekjentskaper jeg har gjort i Syria slik at du ikke bare kommer hjem mer opplyst og full av vakre synsinntrykk, nye venner og en haug med bilder ingen andre har, man du kan komme hjem i sprekere utgave av deg selv attpåtil. Dette er det selvsagt helt opp til deg om du vil være med på.

 • Jeg har blitt kjent med flere hyggelige mennesker i Syria så vi satser også på at vi får til besøk på salsaklubb, kunstprosjekter, konserter og så mye spennende vi kan få med oss. Syrere står med åpne armer og gleder seg over alle som vil komme til landet deres!

  Det er bare å glede seg til en unik opplevelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.