Tag Archives: sunn mat

SUPERKICKOFF I OKTOBER – trim og spa!

En hel uke med batteriene i laderen! Trim, spa, opplevelser i Kemer, en liten, koselig by på den tyrkiske rivieraen, med både fjell og hav. Her skal vi nyte og bare ha det helt topp! Mange reiser med meg fast en gang i året, nå er det på tide du også blir med! Hjertelig velkommen skal du være! Meld deg gjerne på alene, du er bare alene til du møter opp på flyplassen. Dette er et inkluderende opplegg og enten du er bare såvidt sosial eller supersosial vil du trives, her bestemmer alle sitt eget tempo.

PÅMELDING
Du betaler ingenting nå, du kan melde deg på, og så mottar du betalingsinformasjon fra reisearrangør,
de tilbyr også avbetalingsordning.

Tyrkia er for lengst tilbake som en super destinasjon – perfekt for oss som ikke vil reise for langt og likevel få deilig sol og varme. Jeg hadde to treningsreiser til Kemer i 2009, og nå er det på tide med et comeback til denne koselige byen med en 10-års feiring. Vi bor på samme hotell nå som da, vi hadde det veldig trivelig der. Viking Star er vant til å ta seg godt av nordmenn, og har mange faste gjester og vi får mye for pengene. Her nyter vi all-inclusive, så lommeboken trenger du ikke så lenge du er på hotellet. Hotellet har et deilig bassengområde, eget spa med alle slag behandlinger og ligger bare noen minutter fra stranden.

Masse trening, opplevelser og hygge!

Det er trening hver morgen og ettermiddag, aerobic, styrke, yoga, zumba, h.i.i.t, foredrag, inpirasjon, motivasjon, vandring, stretching, puls, og i tillegg en vandring, båttur og bytur. Det er enkelt og hyggelig å spasere i Kemer. Her er det alt av butikker, caféer, marked og mye å kikke på. Det er ikke «masete» selgere slik det kan være i andre byer, dette har de laget regler på i Kemer. Vi koser oss med lang frokost etter trening, og du velger selv om du vil ha mest mulig spa, bade i sjøen eller slappe av ved bassenget når vi har «fri». En dag drar vi på båttur og det er mulig å bli med på vandring.

  • MORGENTRENING
  • FELLES FROKOST
  • DAGENS TEMA – MINIFOREDRAG
  • AKTIVITETER
  • SOL
  • BAD
  • SPA
  • ETTERMIDDAGSTRENING
  • RELAX
  • FELLES MIDDAG


Det vakkert rundt Kemer, her finner vi furuskoger i nasjonalparken Olympos Beydağları, der kabelbaner kjører til toppen av Tahtalı-fjellet. I nærheten ligger de omfattende gresk-romerske ruiner  og de evige flammene som vi kan se komme opp av bakken i den mytiske Yanartaş-steinformasjonen. Masse spennende å oppleve for den som vil!

PÅMELDING


Hvem passer reisen for?

Denne reisen og treningsopplegget passer for alle, uansett om du er nybegynner eller godt trent.

Det er underholdning og levende musikk på hotellet om kvelden og hyggelige sittegrupper både ute og inne.

Direkte fly fra flere byer 
Oslo: 12.10 – 19.10
Bergen: 12.10 – 19.10
Trondheim: 12.10 – 19.10
Haugesund: 11.10 – 18.10
Kristiansand: 11.10 – 18.10
Pris
11.149.-  per person i delt dobbeltrom, alt inkludert!
Tillegg eget rom: 700.-
Rabatt for tredje person i ekstraseng 500.-

Prisen inkluderer flyreiser, transfer tur og retur, all inclusive mat og drikke  på hotellet, overnatting på Viking Star Hotel, Kemer bytur, 1 dags båttur inkl mat (tillegg for drikke), levende musikk hver dag på hotellet, trening hver morgen og ettermiddag, adgang spa på hotellet (massasje mot tillegg), fri bruk av treningsrom på hotellet.

Du betaler ingenting nå, du kan melde deg på, og så mottar du betalingsinformasjon fra reisearrangør,
de tilbyr også avbetalingsordning.

PÅMELDING

Her skal vi bo:

Ansvarlig arrangør er Tyrkiareiser.
Alle reisene deres er dekket av Reisegarantifondet.

 

Gratinert løksuppe – en klassiker!

Ruskevær er suppevær! Gratinert løksuppe smaker vidunderlig, er enkelt å lage og gir den gode varmen i kroppen. Lag gjerne dobbel porsjon, så kan du fryse ned til siden. Sett på litt Edith Piaf-musikk, så er det som du er i Paris!

 Du trenger (til fire)

4 store løk 

50 g smør

1 ss olivenolje

1 liter vann 

(2,5 dl tørr hvitvin)

2 – 3 terninger grønnsaksbuljong

1 ss hvetemel

Tørr baguette i skiver (eller fersk som du rister)

100 g revet ost 

Salt

Pepper

Skrell løken og skjær i tynne skiver (hele rundinger)

  • Alltid lurt å legge et stykke fuktig kjøkkenpapir under fjølen så den ikke sklir. 

Sett på en kasserolle og varme opp buljongen 

Smelt smøret i en gryte og stek løkene i 3-5 minutter på middels varme. Den skal ikke bli brun, bare gyllen. Det gjør ikke noe om noe av løken blir littegranne brun, jeg synes det gir god smak til suppen.

Strø over hvetemel, rør rundt, slik at det fordeler seg jevnt i blandingen i et minutt. Må ikke bli brunt, så svak varme. Om du vil ha hvitvin i , hell den over mens du fortsetter å røre.

Salte, kvern over svart pepper og den oppkokte buljongen. Jeg liker litt godt med pepper for å balanser sødmen i løken, men pepperen skal ikke dominere.

Fordel suppen i 4 individuelle ildfaste suppeboller.

Legg over tørre baguetteskiver, strø over revet ost med litt smak, f eks Jarlsberg. I Frankrike bruker de som oftest Gruyère, noen bruker Comté.

Grilles i ovnen til osten bobler.

Gjør klar underasjett med fuktig kjøkkenpapir slik at skålene ikke sklir. Forsiktig når du tar ut av ovnen – dette er varmt!

Løksuppe-selfie – rykende varm, fantastisk god!

Dette er bare så godt!
Du kjenner at det er bra både for kropp og sjel!

Om du skal ha et komplett måltid, anbefales en salat etterpå, gjerne med noen nøtter og litt tørket frukt i.