En gang for lenge siden samlet jeg på glansbilder.

Jeg er i ryddemodus, og har vært det i over et halvt år. Hver dag lurer jeg, blir jeg noengang ferdig? Jeg har stor sans for «lolling», altså tanker i fri flyt, så det er veldig – veldig! lett for meg å la meg avlede.
Jeg har et stort hus og siden bare Yngste Prince Charming er igjen hjemme, driver jeg stor-rydding. Nå skal huset mitt få en virkelig «fitness-makeover»! Jeg rydder og rydder og finner noen utrolige godbiter som jeg både gir bort og selger.
Jeg har allerede gitt bort så mye klær og bøker og ting og tang og gjort mangt et loppemarked lykkelig, og likevel synes ikke jeg at jeg ser noen forskjell! Er det virkelig mulig?

Jeg som egentlig aldri kjøper noe har så mye? Sant nok, jeg shopper lite, men tar vare på alt. Ikke akkurat «hoarder», men en som kjenner seg temmelig godt igjen i Øystein Sundes «kjekt å ha». 
Det som er gøy med å rydde og sortere – i alle fall for en som aldri har kastet et eneste julekort- er å se hvem jeg har vært. Jeg har for eksempel funnet noen helt rå «look-at-me» stilettsko som jeg riktignok aldri har brukt, men som jeg har bestilt og jo hadde tenkt til å bruke. Men de var litt for små. De er forresten til salgs på Tise. Har lagt ut bare tre ting der foreløpig, men jobber med saken. Har noen helt fantastiske kule kjoler, blant annet. Så må bare få tatt bilder og lagt ut.

Jeg selger unna – foreløpig bare tre ting, men mer kommer!

Så de siste månedene har jeg, som ikke finnes nostalgisk, vært nødt til å ta en lang reise ned «memory lane». Kasser på kasser av bilder, brev og kort er gått igjennom. Det er kjempegøy å scanne gamle julekort, bilder og brev og sende dem til avsenderne. Gjett om de  blir overrasket over å se sine egne 40 år gamle brev (ja, vi skrev brev før i tiden) Men nå er tiden kommet for å si farvel, alt som ikke er i daglig bruk må nå fordeles.

Jeg skal nemlig ha studio for Trim med Kari – klubb
her hjemme og det krever plass
!

I tillegg blir huset «åsted» for mange spennende kurs fremover og da må alt overflødig bort. Det blir både PT, gruppetrim, meditasjonskurs og matlagingskurs her hos meg . Når alt er klart får du selvsagt beskjed. Jeg gleder meg sånn til å sette i gang! Det skjer kanskje allerede i løpet av sommeren.

Noe jeg ikke skal gi bort eller selge er et hundretalls glansbilder. Tenk at jeg har samlet på glansbilder! Jeg håper jo at jeg blir bestemor, eller i det minste grandtante om ikke for mange år. Tenk så kult å kunne gi disse videre og fortelle historier. Noen av dem limte jeg inn i bøker, og jeg har satt navn på. Jeg var en sånn liten jente som elsket å sitte ved skrivebordet mitt, lese, skrive, tegne, lage ting. Det er jeg ennå, faktisk, men jeg synes det er veldig rart å tenke på at disse glansbildene var en av mine hobbyer da jeg var 7-8 år gammel. Jeg hadde en venninne som var et par år eldre og hun og jeg hadde «byttedager». Hun hadde en slags byttebok med et brettesystem som jeg aldri helt skjønte noe av.

 

Jeg var da ganske oppfinnsom med navngivingen på glansbildene mine? Jeg gikk på den franske skolen og der lærte vi skjønnskrift fra vi var 6 år gamle.


Jeg lurer: Samler barn fremdeles på glansbilder? 

 

Jeg har en stor samling av vinylplater også! De har jeg sortert og alle punk- og new wave-singlene er lagt ut for salg. Jepp, jeg elsket den musikken og jeg drev jo både nattklubb og café, så musikksamlingen er stor. Resten av samlingen kommer etterhvert, men det tar tid å scanne alt sammen. Om jeg får barnebarn eller grandnieser/nevøer som elsker musikk vil jeg sikkert få «pepper» for å ikke ha tatt vare på dette, men man kan altså ikke ta vare på alt, eller kommer jeg til å angre?

Nå er de til salg i alle fall. Du kan godt tipse de du vet om som kan være interessert. Det er noen ordentlig «godbiter» i den samlingen, spesielt norske.

Det er selvsagt fristende å gå «all-in», kjøpe meg platespiller og beholde hele samlingen, har sikkert 200-250 singler og LP’er, men her utøves selvdisiplin.

Fremtiden min kan ikke inneholde for mange ting.

Nå kan noen andre nyte disse godbitene.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.