Sterke ryggmuskler, men ingen ryggrad?

Det første jeg tenker på når jeg våkner er hvor heldig jeg er! Tenk – jeg har fått en dag til!  Og i dag har jeg bursdag! Etter å ha skrelt dynen til side og hoppet i joggingsen går jeg halvveis i søvne til yogamatten og gjør min timinutters yogarutine – helt fantastisk, og så enkelt. Alt kommer på plass, ryggen får sine vridninger og pusten går så dypt og godt. 
Så er det morgenkaffe,og som jeg elsker den! Jeg kan faktisk glede meg til den før jeg går og legger meg om kvelden.
En times tid foran dataen, med mailer, Facebook og diverse, så er det frokost. Og det er det samme hver dag. Jeg lager min egen blanding av havregryn og en eller annen müsliblanding med frukt som jeg har i en stor boks. Tar tre spiseskjeer av den, tre-fire svisker eller dadler, noen valnøtter, litt salt, vann og inn i mikroovnen i to minutter, lar den stå og svelle litt, rører om, litt soyamelk på toppen  og vips jeg er i himmelen. Så godt synes jeg det er, at jeg spiser, smiler og sier mmmmm for meg selv.

Rutiner er veien til lykken, det er jeg helt sikker på. 

Og rutiner er et av mine ekspertområder. Rutiner er stabilitet, ro og trygghet. Å bruke minst mulig energi på å vurdere om du skal gjøre det du skal gjøre hver dag (pusse tenner for eksempel) gir deg ekstra energi til de store beslutningene. Derfor er det bra å automatisere de tingene vi skal gjøre hver dag . Jeg tenker ikke på om jeg skal på den yogamatten, jeg bare kommer meg på, kjenner ikke etter på om jeg har lyst eller ikke.
Jeg lager grøten min uten å vurdere om jeg skal ha grøt. Ikke akkurat på autopilot, for jeg liker så godt å lage den, disse enkle operasjonene gir meg en lun glede, men jeg står ikke foran kjøleskapet og klør meg i hodet, jeg vet hva jeg skal gjøre og alle bevegelsene som skal til for å lage den sitter i ryggmargen. Der havner nemlig det vi skal gjøre hver dag. Og det sparer krefter.

I dag har jeg bursdag og morgenen min ser helt lik ut – for det er den beste starten på dagen jeg kan tenke meg.

Om du følger meg vet du at jeg har mange interesser og lidenskaper. Jeg elsker å hjelpe folk til å komme i form, spise bra, ha det gøy og oppleve. Alt dette får jeg lov til via jobben min: trening, coaching, kursing og reiser (du kan bli med på to kule trimreiser nå i vår). Jeg blir aldri lei av å være trimsjef!
For meg er en fitness livsstil mye mer enn «bare» trening, kosthold, og egenfokus. Det er også å bry seg om andre, å bry seg om verden, å våge å være tydelig, snakke ut, mene noe og ytre det.

Hva er vitsen med å ha sterke ryggmuskler om man ikke eier ryggrad?

Å vite hva vi står for er viktig, både for stabiliteten og helsen.

Jeg har tatt mine valg:
Å være sterk og smidig i kroppen gjør meg sterk og smidig i toppen.
Jeg er robust og stabil.
Jeg sier det jeg mener.
Jeg velger å være tydelig.
Jeg forventer og utøver ærlighet.

Jeg tror på en verden der fred er mulig.

Jeg forsøker å gjøre min lille innsats for det.
Om du liker å følge med på trimreiser, kurs, happenings og annet legger jeg ut nyheter om det på:
 FACEBOOK KARI JAQUESSON TRIM MED KARI

Mennesker er ikke bare én ting. Mange som er i rampelyset holder meningene sine om samfunnet for seg selv. Det er kanskje greit, hver og en får gjøre som de vil. jeg skulle helle  ønske at mange flere uttrykte seg, samfunnet vårt trenger det.

Om du også vil følge med på den politiske og samfunnengasjerte meg, plattformen der jeg deler lenker, artikler og meninger om verden, Norge, krig (hater krig), FRED og annet kan du følge meg på den andre facebookprofilen min
KARI ANGELIQUE JAQUESSON.
Der er det mange diskusjoner, og det er lov å være uenig – meningsutveksling er jo alltid gøy! Så lenge det er saklig, da.

Man er ikke uvenner selv om man er uenig, eller hva? Det er i meningsutveksling med respekt magien skjer!

6 thoughts on “Sterke ryggmuskler, men ingen ryggrad?

 1. Maria T. says:

  Hjerteleg til lykke med dagen Kari. Ha ein super bursdag :-).

  • kari says:

   Tusen takk, Maria! 😊

 2. Andreas says:

  Altså, ikke at jeg forventer at du har noe magisk svar, eller kan løse alt, men hva tror du skal til, evt. hvordan, for å oppnå verdensfred?

  • kari says:

   Hei Andreas, takk for den «lille» oppgaven! 😊
   En veldig god start er i alle fall at alle land respekterer internasjonale lover og FN-statuttene. Altså, at en respekterer hvert ands suverenitet og grenser (unntatt der «land» har okkupert andres land, da, og at det blir slutt på at enkelte land ser på seg selv som hever over loven.
   Krig startes aldri har oss «på bakken», men av de som er aller øverst – de vi aldri ser.
   Jeg tror at fred er mulig!

 3. laila Synnøve Bongo says:

  Hei Kari…Veloverstått bursdag i går⚘
  Dagen din var nok topp, etter det jeg leser her🌞
  Ønsker deg en fortryllende helg🙂
  Hilsen Bongo🙂

  • kari says:

   Tusen takk, Laila! Det ble en veldig fin bursdag! 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.