fbpx

Å strekke seg litt gir mye tilbake

La det være sagt med en gang – å strekke en muskel gjør den ikke lenger. En muskel har et utspring og et feste, og ingen av delene flytter seg. Vi kan derimot få en “smidigere” muskel og det kan gi mye bedre leddbevegelighet og mindre anspenthet. Strekking er så bra at vi med hell kan gjøre det hver dag.

Mange av oss sitter mange timer hver dag, og det kan forårsake veldig stramme muskler på baksiden på låret noe som kan få temmelig ubehagelige konsekvenser, både vond rygg og endret gåmønster fordi kneet ikke kan strekkes godt nok ut. Smidige muskler tåler bedre plutselige, brå bevegelser og det er mindre risiko for å skade seg.

Vi har over 600 muskler, og hver og en har sin oppgave – noen får ledd til bevege seg, andre ikke. Den aller minste ligger i øret , er bare 5 mm lang, og regulerer hvor mye lyd som får komme inn. Den største ligger i setet og når den trekker seg sammen dras lårbenet bakover ved at hofteleddet strekkes. Vi har store muskler i bena, brystet og ryggen og litt mindre i armene.
Det gjør så godt å få strekk på dem alle sammen. Leggene, forside og bakside lår, baken, ryggen, brystet, skuldre, nakke og – ja alt, egentlig.
Vi kan både bruke dynamisk strekk der vi beveger oss, og statisk strekk der vi holder hver posisjon en stund.

I tillegg til at vi blir mer smidige og ledige i bevegelsene, får bedre sirkulasjon og balanse mellom musklene,  gir strekking oss noe mer – nemlig en rolig og avspennende stund. Vi puster mer bevisst, roer oss ned og får det så godt.

Her kan du prøve 15 minutter sammen med meg. Dette er et utdrag av en 40 minutters økt.

Om du vil ha invitasjoner, tips og inspirasjon anbefaler jeg deg å melde deg på min postliste

 

 

 

2 hendelser på “Å strekke seg litt gir mye tilbake”

 1. Elisabeth Karina Engkvist

  Fine øvelser. Vil gjerne ha flere!

  1. kari

   Så bra, Elisabeth, bli med på Trim med Kari på nett. Neste kurs starter snart – sender ut e-post når neste nærmer seg.
   🙂 Trimhilsen fra Kari

Stengt for kommentarer.

Handlekurv
Skroll til toppen