fbpx

Dine beste leger er…..

Jeg håper denne lille pepp-praten (se video lenger nede) kan gi deg inspirasjon til å bruke de beste legene i verden!
Du er én av dem – for det er du som tar valgene – og du har noen gode valgmuligheter som ligger rett foran deg, koster lite og du kan sette i gang med en gang.

Du er din egen lege! Du, og miljøet rundt deg er dine beste leger.

Vi er jo delvis avgrenset fra resten av verden fordi vi har hud, men vi er i konstant symbiose med verden rundt oss også, det inkluderer også virus, bakterier alt mulig. Det er ikke bare når du kysser noen at det er utveksling, det skjer hele tiden.

Jeg vil gjerne inspirere deg til å ta godt vare på deg selv og være litt bevisst på måten å leve på. Det handler selvfølgelig om aktivitet, sørge for å bli litt andpusten hver dag. Det trenger ikke å være mer avansert enn at du løper til t-banen eller bussen, at du velger deg noen oppoverbakker når du er ute og går. Og så vil jo jeg gjerne ha deg med å trim med meg, da.

Hva du putter inn i munnen teller masse, og det er veldig enkelt å velge smart. Veldig enkel regel: Jo nærmere originalutgaven av noe du spiser jo bedre. Det beste er å lage ting selv, og det finnes veldig gode restauranter,men å kjøpe sånne veldig bearbeidede produkter kan aldri sammenlignes med det å spise helt ubearbeidet. Grønnsaker kan gis en liten hilsen på stekepannen eller koker noen minutter og med litt god olivenolje.

Det er ikke tidkrevende å lage sunn mat. Er du ikke så glad i å lage mat, går det fint å knaske grønnsaker mens biffen ligger til mørning.
Det spiller ingen rolle om du knasker dem “au naturel” eller lage noe fancy, det viktigste er at du får det i deg.Mest robust mat, og så klart har vi rom for litt “tulliball”-snacks også.

Vi får det så godt når vi kommer ut i frisk luft.

I naturen finner vi ro, når vi er i naturen er vi omringet av det som ikke er menneskeskapt. Det gjør noe med oss å se opp himmelen. Det er så deilig å ligge i gresset eller på en benk, se opp i himmelen. Vi kan få et veldig snevert perspektiv når vi går rundt i gater og på veier, og bare ser til siden. Selv det å se oppover på en bygning kan for mange gi et helt nytt perspektiv og opplevelser.
Vi trenger søvn, så klart. Hvor mye? Så pass at du føler deg uthvilt, og gjerne noen høneblunder er i løpet av døgnet, det er kjempedeilig å bare legge seg rett ned på gulvet. Det tar bare noen minutter å stenge av, nullstille seg, gjerne meditere også. Å meditere er egentlig ganske enkelt, det gjør veldig mye positivt med oss. (Hvis psyken er litt i ulage, kan det hende du skal avstå en periode)

Det har jo blitt så moderne å være introvert. Men vi trenger å være sammen med andre – vi er flokkdyr.
Jeg elsker å holde kurs på nettet, vi har det så gøy med trim via Zoom! Likevel – “som om vi er sammen” er ikke det samme som å faktisk være sammen. Så til høsten blir det trim & velværehelg der vi kan ha det gøy sammen IRL som det heter (In Real Life). Info om det kommer – det kan du også bli med på!

Også immunforsvaret vårt får styrket seg i samvær med andre mennesker.

Når vi er utsatt for forskjellige ting så blir det små belastninger på immunsystemet og det “herdes”.

Husk at du er helt unik, det kan vel lett å glemme kanskje, men du ér det og slik jeg ser på det, så er alle – du, jeg – alle født av en bestemt grunn.

Alle er her av en grunn.

Det ble deg, det ble meg, det er et stort under noe vi kan glede oss over hver dag.
Vi har fått en dag til på denne skjønne planeten, hurra!  La oss legge du merke til skjønnheten rundt oss!

Ha en kjempefin dag!
Trimhilsen fra Kari 🙂

 

Pepp-prat-video:


Del gjerne med andre som kan ha glede av dette – klikk på ikon under her 👇

4 hendelser på “Dine beste leger er…..”

 1. Annema

  Sunn fornuft, alt sammen

 2. Odny Hjelle

  Takk for «pepp-praten!
  Så enig i det du skriv.
  Eg er så heldig å ha mykje natur rundt meg,og det set eg stor pris på..
  Kan ta på meg joggeskoa å gå rett ut i naturen.Her er mange slag markblomstrar,og fuglesongen kan eg høyre heile tida.
  Vi har mange turstiar å velge mellom:lette,middels og bratte.
  Her kan eg velge etter dagsforma,men ut vil eg.
  Har og venner som eg går saman med.Det sosiale er og viktig.
  God sommar til deg.
  Helsing Odny

  1. kari

   God sommer, Oddny! 🙂 trimhilsen fra Kari

Stengt for kommentarer.

Handlekurv
Skroll til toppen