fbpx

Tenk at vi har fått et liv og i dag en ny dag!

Wow – vi åpnet øynene i dag tidlig og livet fortsetter! Bare dét er grunn til å feire. Hver dag er en fest! Nå høres det kanskje ut som at jeg mener livet er som å svev på en rosa sky uten friksjon og motstand. Det er ikke det jeg mener. Livet byr på litt av hvert, poenget er – hva legger vi mest merke til, også når det gjør vondt? Det er et valg. Noen er heldige, har en natur, en oppvekst, en oppdragelse der dette er lært og stimulert. Uansett – nå er vi voksne, og vi kan velge. Det kan kreve innsats – og det er verdt det. Et liv basert på takknemlighet gir en ro og en stille (og noen ganger brusende) lykke, og større grad av tilstedeværelse der vi faktisk ér.
Uansett hvor vi vender blikket er det overflod, selv i en “asfaltørken”.
Å være takknemlig og glad utelukker ikke det å kritisere og kjempe mot det en synes er urettferdig eller galt. Vi kan glede oss stort over selve livet og det gir enda mer krefter til å gjøre verden mer rettferdig og ærlig.

“Det er bare to måter å leve livet på. Den ene er som om ingenting er et mirakel.
Den andre er som om alt er et mirakel.”

Albert Einstein

Jeg ser på og opplever livet som et mirakel, naturen, mennesker, dyr, insekter, samhandling – alt det som utgjør denne vidunderlige planeten som vi er så heldige å være en del av i noen tiår.
Og jeg er helt uenig med de som forsøker å fremstille Mennesket som et “problem”, at vi er for mange. Det er plass til mange fler, men det er nå en gang slik at en liten klikk gjerne vil ha alt, og driver rovdrift på både natur og mennesker. Jeg elsker Mennesket og menneskeheten, og er supertakknemlig for å få disse årene som et mennesket. Hver dag åpner vi øynene og blir født på nytt, får en ny gave. Gårsdagen er over, den kan vi ikke endre, men lære av, morgendagen vet vi ikke om kommer, det vi vet er at vi har i dag, dette øyeblikket, og hvert øyeblikk er en gave, et mirakel.

#takknemlig

Meld deg på og få mitt ukentlige inspirasjonsbrev med tips, inspirasjon, invitasjoner og tilbud.👇

Handlekurv
Skroll til toppen