fbpx
Husk å gjøre ingenting

Avspenning i 3 minutter

Ingenting er så lett som å fylle hvert minutt på døgnet med en hel masse. Om vi ikke har noe bestemt å gjøre er det bare å cruise rundt på telefonen og la seg avlede uten stans. Så min utfordring til deg de neste 30 dagene er å gjøre ikkeno’ i 3 minutter. Det kan hende rastløsheten setter deg på en prøve.

Du har en hel måned på deg til å slippe taket og bare være – om bare 3 minutter i slengen! Sjekk videoen!

Å sitte (ikke ligge) 3 minutter uten å gjøre noe som helst, uten å stadig skifte posisjon, uten å fikle, uten å la lydene rundt deg får ta noen særlig plass. La det flyte, la alt rundt deg gå sin gang uten at du må feste deg ved det eller analysere det. Jeg sitter på gulvet fordi jeg liker det, men du kan også sitte på en stol eller i sofaen. Men skru av TV, radio, telefon på lydløs.

Du kan gjerne sitte lenger, men bestem deg på forhånd hvor lenge og sett på alarm  helst med ganske behagelig lyd.

Prøv gjerne å slappe skikkelig av i fjeset også, så det henger litt. Slipp ut magen, skal ikke tenke holdning, bare være slappfisk.

Ikke let etter noe bestemt følelse,  prøv å ikke tenke på noe konkret heller. Bare legg merke til at du puster. Dette er som med alt annet – øvelse funker!

Dette kan utføres hvor som helst- også i arbeidsdagen. Bare finn deg et sted du er sånn noenlunde i fred. (Men husk  – det trenger ikke være stille rundt deg, du venner deg til å ignorer lyder etter hvert.)

Om du synes dette er superdeilig er det selvsagt helt OK å gjøre det flere ganger per dag. Jeg vil ikke skrive ned alle effektene dette har, for jeg vil ikke at du skal gjøre det med noe annet mål for øye enn å nyte det for det de er. Så er du fri til å selv registere hva som skjer etter noen få ganger.

Men jeg blir veldig glad for mail, asså, så send meg gjerne noen ord om hva du synes om dette.

Her er video:

https://www.youtube.com/watch?v=MnqsWZAcQSI

Handlekurv
Skroll til toppen