fbpx
TV2 Dancehall

Opplevelse i aktivitet vs målrettet trening – hva er best?

Glem pulsklokke, glem tidtagning, sammenligninger og konkurranse! Gi deg hen til øyeblikket, til sansene, til glede over bevegelse for bevegelsens egen del. Opplevelsestrening er ikke én bestemt form for trening, men mer snakk om en mental tilstand, at nytelse og glede. Det skader ikke med bra musikk til! Se TV-innslaget og bli inspirert! NB: Videoen ligger nederst i artikkelen.

I en hverdag der treningssentrene har byttet ut bilder av ganske vanlige varierte kroppstyper og erstattet dem med en slags übermenschvariant i tights, løpesko og et bestemt målrettet blikk med sug etter så hard trening som mulig, gjerne med en paramilitær instruktør var det en sann fryd å komme inn på Dancehallklassen og la rompeballene disse litt. Musikken er kul, stegene er ikke vanskeligere at du mestrer dem i løpet av timen og det er latter, moro og ikke minst: bevegelsene betyr noe – vi forteller noe og lever noe med hver bevegelse, hvert steg, vi bruker kroppen til å fortelle den historien. 

Å feire øyeblikket, å feire dagen er det som er poenget. Treningseffekt får du uansett hva du driver med av aktivitet, men det er vel ikke nødvendig å alltid være så mållbevisst og resultatsorientert? Jeg fikk testet ut en utrolig morsom måte å være sosial og aktiv på samme gang med Dancehall hos superkoreograf Thomas Talawa Prestø fra Tabanka Dancecrew. Snakk om å glemme seg selv og gi seg hen til sol, musikk, glede og akkurat passe mye svette! Det er klart at du kan samme type opplevelse ved andre måter å bevege deg på, men det er en forskjell når man forteller historier gjennom bevegelse – det er ekspressivt – og helt klart noe vi i Norge kan nyte litt mer.

Vi kan godt kalle Dancehall en tøymykner – vi blir mindre stive – også i toppetasjen! Enten du er lei av “maset” om å bli raskere, hurtigere, og hele tiden få høre at du må bli “en bedre utgave av deg selv” eller du elsker knallhard trening med mål som skal nåes kan du nyte det å bevegse deg kun for å ha det gøy uten å tenke på langsiktig effekt på kroppen – bare “kjenne det i kroppen” og leke og gi deg hen til øyeblikket.

Kort og godt: dette var gøy og noe jeg kommer til fortsette med. Her ser du innslaget og min rapport på God Morgen Norge: (klikk på bildet)

Karibisk dans er godt for sjelen. Det har sitt utgangspunkt i de karibiske plantasjene, hvor livet var hardt, og forholdene lenge umenneskelige. Personer som fysisk var utkjørte, valgte allikevel å bevege seg litt ekstra. Fordi opplevelsen av karibisk dans og rytme er legende.

 

 

Handlekurv
Skroll til toppen