fbpx

Pass på knærne! Her er mine tips

Kari-Jaquesson-trening-01“Det første jeg spør om når noen klager over at de har vondt i knærne er om de har spilt håndball. De brå vridningene på syntetisk gulvbelegg er rett og slett “drepen” for kneleddet. Også stepklasser i høyt tempo kan gi farlige vridninger.” Her er Karis Jaquessons tips for å passe godt på knærne.

 

  • Det aller viktigste treningsversktøyet ditt er tilstedeværelse. Konsentrer deg om det du holder på med, enten det er på trening eller i hverdagen. Gjør du én ting mens du tenker på noe annet er det fort gjort å trå feil eller slurve med teknikken.

 

  • Tren styrke. Balanse mellom muskelgruppene som virker til kneleddet kan stabilisere. Be om et opplegg fra treningsveileder., personlig trener og/eller fysioterapeut.

 

  • Om du merker at det går “over stokk og stein” på stepklasser med mye raske retningsskiftet på step’en – vær varsom. Du må ta et lite hopp når du snur, ellers er det fort gjort å vri kneet. Au! Noen instruktører skrur opptempoet så mye at det er umulig å få tid til å rette ut kneet slik at man hele tiden beveger seg med litt bøyd kne. Det trives ikke kneet med. Si fra til instruktøren eller tilpass koreografien på din egen måte.(eller gå på noen andre klasser)

 

  • Bratte nedoverbakker gir veldig trykk inn i kneskjellet. Merker du at dette er uheldig for deg “kryss-seile” ned bakken, altså gå i sikksakk. det tar litt lenger tid, men det er verdt det.

 

  • Jeg blir overrasket over hvor mange instruktører som ikke ser at deltagere sliter med teknikken på knebøy og utfall. Knærne skal absolutt holdes bak tærne, men her syndes det mye. Legg en pocketbok under hver tåball slik at du tvinges til å legge trykket i hælen når du setter deg ned.

_DSC6162

Handlekurv
Skroll til toppen