fbpx

Dagens tips

Gravide på Elixia

Sprek med barn i magen!

I dag hadde jeg mange gravide som var med på Powertimen min (gruppetrening med vektstenger) . Det går fint an å være med på “vanlig trening selv om man er gravid. Alle gravide er unike, så det viktigste er å tilpasse treningen slik at den er beste mulig for deg. Det er topp å være gravid, …

Sprek med barn i magen! Read More »

Bli lykkelig

Hvordan blir man lykkelig? Hva er det å være lykkelig? Forskere mener at man blir lykkelig ved å rett og slett bestemme seg for å bli det. For enkelt til å være sant? Vel, de enkle tips stemmer som regel med virkeligheten. Har du bestemt deg ennå?

Vaner

Ikke forandre for mange ting på en gang. For å innarbeide en ny vane trenger vi tid. Legger du inn en ny vane per måned har du i løpet av et eneste år forbedret livsstilen på 12 punkter uten å måtte drastisk forandre deg. Mennesker er vanedyr og vi trenger tid.

Fisk

Spis mer fisk. La gå, de firkantede frosne greiene på super’n virker ikke alltid like innbydende, men mas om fersk fisk i vareutvalget, eller aller helst gå de ekstra meterne bort til den gode gamle fiskehandleren om du er så heldig å ha det i lokalmiljøet. Da blir det både fersk fisk og gratis trim …

Fisk Read More »

Sultekurer

Ikke kjemp MOT alt du tror du ikke skal spise. Prøv heller å gi kroppen det beste – det du vet at den virkelig trenger for å holde seg i så god form at du kan være med på alt det herlige livet har å by på. Det er umulig på sultekurer så dropp alt …

Sultekurer Read More »

Juice og vann

Den aller beste tørstedrikken er vann, ingen over, ingen ved siden. Men om du trenger bedre jernopptak kan du gjerne drikke juice blandet med vann til maten, eller vann med presset sitron. 

Sjokolade

100 gram sjokolade glir lett ned. Unntatt når du tenker på at du må spise 35 skiver grovbrød for å matche fettmengden. Sjokolade og annet gotteri skal være prikken over i'en, ikke noe som skal erstatte ordentlig mat. 

Potetgull

Å spise snacks som potetgull når det er akkurat det man har lyst på er helt OK, men når du er sulten trenger du MAT. 100 gram potetgull inneholder ca 500 kcal. Det er mer enn en stor, god middag som metter i flere timer og som inneholder mer næringsstoffer. 

Matpakke

Lag matboks. At du trenger mat midt på dagen kommer vel ikke som noe sjokk? Ikke legg opp løpet som om en mystisk kraft sørger for at du har et bra balansert måltid foran deg til lunsjen. Planlegg. Ta med matboks dersom det ikke er kantine med bra utvalg! Du sparer penger og tomme kalorier.

Frukt

Ha alltid fruktfat fremme både på jobben og hjemme. Da her du alltid sunne snacks tilgjengelig.Men selv frukt er ikke noe man skal spise "her og der". Mellom måltidene – som ikke skal legges lenger enn omlag tre timer fra hverandre – er det greit å gi munnen en pause. Svart kaffe, te eller vann …

Frukt Read More »

Sukker

Se opp for skjult sukker! Kjeks, kornblandinger og brus er fulle av sukker. Velg kaffekos som vafler uten sukker isteden for kaker, wienerbrød osv..

Drikk vann

Å drikke mye vann motvirker forstoppelse. Det er spesielt viktig å drikke mye når du spiser mye fiber, spesielt fiber fra tørre ting.

Cola-drikker

Hold igjen på Coladrikker. De belaster skjelettet og tennene. Drikk heller vann eller andre drikker uten hverken sukker eller kunstige søtningsstoffer. Det smaker veldig kjedelig i begynnelsen, men etter kort tid blir smaken din mer følsom og du setter pris på mindre utpregede smaker.

Frokost

Du har hørt det før, men her kommer det igjen: Spis frokost og yt mer. Ikke bare det, det øker serotonin innholdet ditt. Serotonin er et stoff i kroppen som får deg til å se lyst på tilværelsen og det kommer ekstra godt med i den lange mørke vinteren.

Sykdom

Vær ekstra nøye med tilskudd under og etter sykdommen. Etter en antibiotika kur er mye av immunforsvaret svært svekket og du trenger en «boost». Ikke eksperimenter med store doser uten faglig veiledning. det kan gjøre mer skade enn nytte.

Kosttilskuddsplan

Snakk med en homøopat om en ordentlig kosttilskuddsplan. Masse forskning tyder på at vi trenger mye mer vitaminer, mineraler og sporstoffer enn det som har vært vanlig lære til nå.

Kveldsmat

Glem regelen om å ikke spise etter klokken seks. Siste måltid (vanlig kveldsmat som 2 skiver, et glass skummetmelk f. eks) bør være 1 ½ time før du legger deg. Da får du bedre søvn og våkner med mer overskudd dagen etter.

Sult

Ikke prøv å døyve sult. Tenk deg om. Er det mer enn tre timer siden forrige måltid? Da er det hverken røyk, kaffe eller tyggegummi som duger. Og i alle fall ikke kjeks eller andre søtsaker! Ordentlig mat er det som gjelder. Det tar like lang tid å spise et wienerbrød som det tar å …

Sult Read More »

Handlekurv
Skroll til toppen