Det er ikke noe å lure på: det er rett som det er fort gjort å spise mer enn nødvendig. Vi spiser stadig oftere på restaurant her til lands og porsjonene ér faktisk litt større enn det som trengs. Men hva skal en stakkar gjøre, når maten er såååå god?
Løsning: Be om «doggie-bag». Jeg har måttet lære klienter dette og de synes det er kjempeflaut. Før de ble «kari-sertifisert» endte de som regel opp med å enten spise mye mer enn de egentlig trengte/orket eller la igjen maten på tallerken. Begge deler er unødvendig.
Å spise mer enn du trenger er for deg som ønsker å gå opp i vekt. Ønsker du ikke det, eller heller egentlig faktisk vil ned i vekt er porsjonsskontroll nøkkelen. Men, det å kaste mat er også en skikkelig miljøtrussel. Både fordi det å produsere mat krever sitt, og fordi matavfall ikke er så bra. I tillegg er det jo veldig dumt for økonomien. Mat koster penger, og ingen ville vel kastet to tjuekroninger rett i søppeldunken?.
Be om doggiebag neste gang du er ute og spiser og nyt resten av maten med litt ekstra tilbehør i neste måltid. Knallgodt, miljøvennlig og god økonomi! Servitøren tar med maten inn på kjøkkenet og får den pakket inn , eller gir deg en «ta-med»-eske slik at du kan ordne det selv. Enkelt og greit!
Om du synes det er litt flaut skal du bare huske at det er et kompliment til kokken: Du synes jo faktisk at maten er så god at du ikke vil gå glipp av en eneste bit!
Bon apétit!