fbpx
Guacamole

Guacamole – mon amour!

Advocado er ikke billig, men du verden så godt og anvendelig! Denne lille pæren er kjempesunn og kan godt inngå som en viktig del av det daglige kostholdet. Du må ikke finne på å kjøpe den de selger på boks i butikken, den ligner ikke en millimeter på ordentlig guacamole. Bruk heller min superenkle oppskrift!

Guacamole er en supersunn saus/dip som kan brukes som tilbehør til det aller meste! Den holder seg fint i kjøleskapet noen dager. Advocado kan brukes som “smør” på brødskiver, i salater og mye annet. Jeg liker å ha god guacamole i kjøleskapet og bruker det til mye forskjellig.

3 modne avocadoer.
½ løk
1 fedd hvitløk (eller et par dryss av den tørkede typen på krydderglass)
2 mellomstore tomater
1 liten chilipepper rød (eller 1/ ts tørket hel cayennepepper)
2 ss frisk koriander
1 ss limesaft (helst frisk eller fra flaske)
litt salt

Kutt opp løk, hvitløk, og chili fint, bland det sammen med limesaften, grovhakket koriander og saltet. Del avokadoene i to, ta ut steinen, grav ut kjøttet med en litt stor teskje eller barneskje. Skjær tomatene mellomstore biter. Om tomatene er veldig saftige pleier jeg å ta ut innmaten så ikke guacamolen blir for vannete. Bland sammen alt. Jeg foretrekker den litt grov, så jeg bruker bare gaffel til å mose kjøttet med, bruker ikke kjøkkenmaskin.  To ord beskriver dette : NAM – NAM!

Du finner flere gode oppskrifter i boken min HER

Handlekurv
Skroll til toppen