Gulrøtter er godt i alle varianter. Rå, revet, i staver, skivet, kokt, bakt, most, i suppe, i brød og også i kake! Men det visste du sikkert allerede. Denne kaken er en sikker suksess! Om du dobler oppskriften får du nok til en langpanne. Denne fyller en form med målene 30 x 20 cm.
Kakerøre:
3 -3,5 dl sukker
2,5 rapsolje
3 egg
4 dl hvetemel
1 toppet teskje bakepulver
1 toppet teskje natron
1-2 teskje kanel
400 gram gulrot (vekt ferdig skrelt og uten «tupper»)
1/2 pose hasselnøtter
Glasur:
250 g melis
1 pakke kremost (200 gram)
120 g smør
1 toppet teskje vaniljesukker
Slik gjør du det:
Riv gulrøttene.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å vispe sammen sukker og olje i ca ett minutt.
Tilsett egg, la maskinen gå i cirka ett minutt, tilsett så tørrvarene.
(Det går selvsagt også an å vispe for hånd.)
Hel røren over i en stor bolle, og tilsett de revne gulrøttene. Jeg bruker gammeldags rivjern for hånd, synes strimlene blir best da, men du kan selvsagt bruke maskin.
Nøtter:
Legg hasselnøttene i en brødpose og en kjøkkenhåndkle over, bak med en hemmer slik at blir litt knust. (eller kjør på pulse i kjøkkenmaskinen før du setter i gang med selve røren. Jeg synes det er best med grove biter, så det går på en-to-tre,
Formen:
Smør formene langs innsiden av kantene og litt inn mot bunnen. Legg et bakepapir i bunnen. Sett formen midt i ovnen. Stekes i ca 40 min på 175°C. Avkjøl kaken i formen. La kaken stå og hvile en stund før du tar den ut av formen. Husk å ta av bakepapiret før du setter den på serveringsfatet
Glasuren:
Tilsett alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og kjør til den er glatt og jevn. Viktig at kaken er kald før du tar den på ellers smelter den!
Jeg har smakt gulrotkake med pecannøtter og uten nøtter, det er også godt.
Om du skal bidra til et spleiseparty er det OK å lage to former, en med og en uten nøtter. det er alltid noen som er allergiske.
Da er det bare å nyte sakte!