fbpx

7 enkle tips for mer energi!

Er du klar for en friskere og kvikkere høst? Syv gode vaner kan være det som skal til! Vi står med den ene foten inn i mørketiden og dagene blir kortere for hver dag som går.  Selv om vi har en solrik og deilig sommer lagret i oss er det ikke fritt for at energinivået kan dale vesentlig fremover. Det finnes heldigvis noen bunnsolide strategier for å holde seg kvikk og glad! Ikke koster det noe, det er tilgjengelig for alle (som gidder) og de kan brukes med en gang!

Det er ikke mulig å overdrive betydning av å spise ofte nok og det å spise variert. Er blodsukkeret lavt blir du like spretten som en våt svamp! Hver 3. eller maks hver 4. time er det aller beste. Et ensidig kosthold kan frarøve deg de viktige verktøyene som f eks vitaminer. De er superviktige for at energigivende prosesser i kroppen skal fungere. Hold deg unna ”fattig” mat og velg heller det naturlig fargerike og robuste! Masse grønnsaker, linser, bønner, frukt, bær, nøtter og grove kornprodukter er “ryggraden” i et godt kosthold. Så kan vi krydre med de andre produktene. 

Følelsen av å være energisk er veldig hormonstyrt. Du blir deprimert om du er for mye i ro. Ved å være i bevegelse produserer du mer av de glade hormonene som gir deg en herlig følelse av overskudd og velvære! Jo, det er sant! Det er ikke nødvendigvis snakk om å måtte trene mer – men å sitte mindre! Sett gjerne på alarm på mobilen slik at du reiser deg minst en gang i timen og går , danser eller gjør et eller annet i 3-4 minutter.

Det trenger ikke skje noe hele tiden! Det å takke nei til ting, trekke seg tilbake er viktig for å ikke svi alle stumpene. Nyt naturen og frisk luft, TV gir avkobling og underholdning, men det å hvile fra informasjon og visuelt bråk er viktig. Å gjøre ingenting er så deilig. Vi ikke produsere eller konsumere hele tiden, det er helt OK å bare være. Å ta seg en høneblund gjør også godt for å få tilbake “peppen”.

Perfekt finnes ikke, så hvorfor strebe? Litt slendrian er helt OK! Faktisk har de som vet å gi seg i tide bedre helse enn de som biter tennene sammen og gyver på samme hva. Bra nok er ofte akkurat passe. Vi har bare et liv, dagen i dag er ingen “generalprøve”.  De gode stundene er så dyrebare. Ofte innbiller vi oss hva andre forventer av oss. Og vi tar ofte helt feil.  Å jenke ned forventningene og kravene og ta det litt som det kommer sparer deg for mye krefter. Alt blir litt enklere. 

Ut i frisk luft, ta noen skikkelige magadrag kald luft og kjenn at du våkner! Vi tilbringer veldig mye tid innendørs, og det kan hjernen bli litt støvete av! Uansett vær – på med riktige klær og selvsagt refleks, helst refleksvest så du synes godt av bilistene.  Det trenger ikke være langtur, sett gjerne som mål å være ute i 15-20 minutter. Det som skjer når du kommer ut er antagelig at du går litt leger, for det er jo så deilig!

Det er ikke alle steder det ér dagslys om høsten og vinteren, men om det er noen timer er det topp å komme seg ut. I tillegg er det mye velvære å hente i en dagslyslampe som du kan sitte foran mens du spiser frokost. Til og med en solariumtime i ny og ne kan være å anbefale.

Å smile gjør deg faktisk gladere! Men også de rundt deg blir påvirket av å få et smil eller fler. Når du er glad føler du deg energisk, eller hva?  Smil for deg selv, smil til andre og vips så har du fått 100 smil tilbake! Eller ikke. Ikke alle rekker å smile tilbake før dere har passert hverandre. De er likevel glade for ditt smil! Å smile og le får kroppen til å produsere gla’hormoner som gjør deg glad, energisk og styrker immunforsvaret! Øv deg på å se den lyse siden av tilværelsen, den er der hele tiden, selv når det er noen mørke skyer i tilværelsen! 

Det er vidunderlig å “gå av vakt” innimellom! Om du trenger et “skippertak” for å få opp energien kan være midt i blinken med en reise! Det trenger slett ikke være langt. Bli over og overnatte neste gang du er på besøk hos en venninne, ta toget til nabobyen og bare drøm deg bort, eller – om du vil lengre avgårde, en kursreise, trimreise, et eller annet som vil fylle deg med nye inntrykk, eller la deg slippe noen nye – det hele avhenger av hav du selv opplever at du trenger. Å meditere er også en form for reise, så å lære noen enkle meditasjonsøvelser er også en reisebillett – til stillheten.

 

2 hendelser på “7 enkle tips for mer energi!”

  1. Anne-Ma

    -Min julekalender i år er helt a la Kari: 3x 10 knebøyninger morgen, middag og kveld.
    Litt ekstra bevegelse i desember💪

    1. kari

      Så kult, Anne-Ma! Hver dag er det ny 10 minutters trim med meg på Facebook også! LIVE klokken 07.00, men er tilgjengelig i flere dager etter. 💪🏼 Litt gjør MYE! 😊

Stengt for kommentarer.

Handlekurv
Skroll til toppen