Ingen kakebaker, men nå en kakekriger! Jeg er med i Kakekrigen på FEM. Dag to bakte jeg en sjokoladekake som gjorde dommerne målløse! Det er rett og slett den beste sjokoladekaken i verden (for voksne). Dessverre sprakk den ene av de to kakebunnene, så presentasjonen gikk ikke bra nok til seier. Men smaken – oh, la, la!
Her er oppskriften!
Oppskriften på bunnen fant jeg på bbc.com. Resten er improvisasjon fra meg.
Rødbet og espresso Sjokoladekake
Kakebunn:
- 200g smør, pluss ekstra til smøring
- 250g kokt og skrellet rødbete
- 200g mørk sjokolade (70% kakao)
- 4 ss varm espresso
- 135 g hvetemel
- 1 ts toppet ss bakepulver
- 2 ss kakao
- 5 egg fra frittgående høner, atskilt i eggehvite og plomme
- 200 g golden caster sukker (vet ikke hva det heter på norsk, det er lysebrunt sukker)
- 1- 1,5 dl Kirsch (kirsebærbrennevin) (etter smak)
- 1 boks kirsebær uten stein
- 150g kirsebær (ferske med stilk) ti å pynte med
- ½ liter kremfløte
- (Skal vispes til krem til å ha inni kaken, men det er antagelig nok til å ha litt ved siden av også – for de som bare elsker krem)
Til ganache:
- 1 plate 70% sjokolade
- 0,3 l kremfløte
- 50 g usaltet rom temperert smør
- 1 ts vaniljesukker
- 5 ss melis.
Slik går du frem:
- Sett på ovnen: 180grader – passer til en vanlig rund form. (20 cm)
- Mos rødbeter i kjøkkenmaskin
- Smelt sjokoladen i vannbad (ikke la bunnen av bollen komme i kontakt med vannet i keserollen – tilsett varm kaffe når den er smeltetTilsett smøret i små biter og t avekk kaserollen fra varmen. Rør litt til smøret er helt mykt, la det avkjøles litt.
- I egen bolle, sikt mel, bakrpulver og kakao. Blandes
- Del eggene i plomme/hvite
- Visp eggeplommer til de skummer og bland det med sjokolade/smørblandingen.
- Fold inn rødbetpuréen.
- Stivpisk eggehviter til helt stiv (det skal bli topper når du tar ut vispen). Fold inn sukkeret.
- Fold sukker og eggehviteblandingen inn i det øvrige.
- Hell røren i smurt kakeform og stek i ca 40 minutter på 180 grader.
Ganache:
- Brekk opp sjokoladen i en bolle
- Varm kremfløte i en kasserolle, men ikke la den koke
- Hell kremfløten over sjokoladen og la den smelte, rør godt
- Bland inn smøret i små biter
- Rør inn vaniljesukker og melis
- La avkjøles (noe skal brukes inni kaken, noe oppå.
Ferdiggjøring:
- Når kaken er ferdig avkjølt deles den i to.
- Dynk begge delene med Kirsch og den nederste med litt sjokoladeganache.
- Legg på hermetiske kirsebær
- Legg på vispet krem
- Legg på øverste stykke.
- Glaser kaken med resten av ganachen.
- Pynt med melis og friske kirsebær
Se film ved å klikke på bildet:
Kaken fikk seg en trøkk, men smakte HIMMELSK!