fbpx
Kakekrigen

Verdens beste sjokoladekake?

Ingen kakebaker, men nå en kakekriger! Jeg er med i Kakekrigen på FEM. Dag to bakte jeg en sjokoladekake som gjorde dommerne målløse! Det er rett og slett den beste sjokoladekaken i verden (for voksne). Dessverre sprakk den ene av de to kakebunnene, så presentasjonen gikk ikke bra nok til seier. Men smaken – oh, la, la!
Her er oppskriften!

Oppskriften på bunnen fant jeg på bbc.com. Resten er improvisasjon fra meg.

Rødbet og espresso Sjokoladekake

Kakebunn:

  • 200g smør, pluss ekstra til smøring
  • 250g kokt og skrellet rødbete
  • 200g mørk sjokolade (70% kakao)
  • 4 ss varm espresso
  • 135 g hvetemel
  • 1 ts  toppet ss bakepulver
  • 2 ss  kakao
  • 5 egg fra frittgående høner, atskilt i eggehvite og plomme
  • 200 g golden caster sukker (vet ikke hva det heter på norsk, det er lysebrunt sukker)
  • 1- 1,5 dl Kirsch (kirsebærbrennevin) (etter smak)
  • 1 boks kirsebær uten stein
  • 150g kirsebær (ferske med stilk) ti å pynte med
  • ½ liter kremfløte
  • (Skal vispes til krem til å ha inni kaken, men det er antagelig nok til å ha litt ved siden av også – for de som bare elsker krem)

Til ganache:

  • 1 plate 70% sjokolade
  • 0,3 l kremfløte
  • 50 g usaltet rom temperert smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 5 ss melis.

Slik går du frem:

  1. Sett på ovnen: 180grader – passer til en vanlig rund form. (20 cm)
  2. Mos rødbeter i kjøkkenmaskin
  3. Smelt sjokoladen i vannbad (ikke la bunnen av bollen komme i kontakt med vannet i keserollen – tilsett varm kaffe når den er smeltetTilsett smøret i små biter og t avekk kaserollen fra varmen. Rør litt til smøret er helt mykt, la det avkjøles litt.
  4. I egen bolle, sikt mel, bakrpulver og kakao. Blandes
  5. Del eggene i plomme/hvite
  6. Visp eggeplommer til de skummer og bland det med sjokolade/smørblandingen.
  7. Fold inn rødbetpuréen.
  8. Stivpisk eggehviter til helt stiv (det skal bli topper når du tar ut vispen). Fold inn sukkeret.
  9. Fold sukker og eggehviteblandingen inn i det øvrige.
  10. Hell røren i smurt kakeform og stek i ca 40 minutter på 180 grader.

Ganache:

  1. Brekk opp sjokoladen i en bolle
  2. Varm kremfløte i en kasserolle, men ikke la den koke
  3. Hell kremfløten over sjokoladen og la den smelte, rør godt
  4. Bland inn smøret i små biter
  5. Rør inn vaniljesukker og melis
  6. La avkjøles (noe skal brukes inni kaken, noe oppå.

Ferdiggjøring:

  1. Når kaken er ferdig avkjølt deles den i to.
  2. Dynk begge delene med Kirsch og den nederste med litt sjokoladeganache.
  3. Legg på hermetiske kirsebær
  4. Legg på vispet krem
  5. Legg på øverste stykke.
  6. Glaser kaken med resten av ganachen.
  7. Pynt med melis og friske kirsebær

Se film ved å klikke på bildet:

Kaken fikk seg en trøkk, men smakte HIMMELSK! 

Handlekurv
Skroll til toppen