fbpx

For mye mas om mat & trening?

De siste årene har det økt på med stoff om mat, trening, livsstil, slanking og velvære i alle typer medier. Dette stoffet er ikke lenger forbeholdt enkelte uke ri året, som januar og juni. Jeg er over middels interssert i endel temaer innenfor dette, men selv jeg mener at det går da inflasjon i stoffet. Hjelper denne enorme strømmen av informasjon, råd  og meninger? Jeg har reagert på dette i flere år og har blogget om det flere ganger (F eks "Overkill?" ). I går var jeg i debatt med en mann jeg har debattert med flere ganger de siste månedene, nemlig Jørgen Foss som er leder i Landsforeningen for overvektige.

Jrgen_og_Kari

Jørgen hadde vært ute med en pressemelding om at Landsforeningen for Overvektige stilte seg negativ til alt fokuset på slankestoff i januar. At mange føler det som et press. Jeg mener at LFO bommer en del på det de står for. Jeg mener de skal være vaktbikkje slik at overvekltige ikke blir diskriminert , f eks i en ansettelsesprosess, men også å vise suksesshistorier: at man kan være ressurssterk, driftig, glad og en spennende medarbeider selv om man er stor. Dessverre oppnår de det motsatte for de fremstiller overvektige som noen stakkarer som bli lei seg bare ordet slanking skrive si avisen.

Jrgen_og_Kari_1

Vi er uenige om en del ting, ja, men enige i at det er mye (for mye?) stoff om dette med slanking i januar og at man rett og slett kan bli litt skiltblind.

Jeg er jo med på det selv – svarer jo når blader/aviser/nettsteder ringer og spør og er med på innslag. Men hjelper det? Ja og nei. Jeg tror absolutt mange blir inspirert til å ta i et tak etter alle ekstragodene fra november og desember. Det er ikke dumt å kvitte seg med de eventuelle ekstrakiloene, for om det blir et par kilo hver Jul akkumuleres det fort.

Men på sikt fungerer jo ikke alle skriveriene noe særlig – for befolkningen blir jo tjukkere og tjukkere.

Her er et par generelle tanker om dette:

 LEVE! Opplev noe annet enn å sitte og se på andres liv på TV eller dataen. Gjør noe, det spiller ikke så stor rolle HVA, men gjør NOE! Kom deg ut av dvalen. Ja, for man faller i dvale ved å være for mye hjemme – og særlig foran en skjerm! (Når du har lest ut denne artikkelen tar du deg en dans – jeg lover at jeg skal gjøre det samme når jeg er ferdig å skrive. Og låten jeg skal danse etter er " Hella Decalé ".

ÆRE! Du er perfekt – født perfekt! Ta vare på deg selv! Ære deg selv og det skaperverket du er (uansett hvordan du tror du er oppstått) Det er mye kjærlighet i et nei – også når det er deg selv du sier nei til. Å nyte livet handler sjelden om grenseløs nytelse – nytelse ligger nemlig ikke i kvantitet, men i kvalitet – og tilstedeværelse. Det krever mer enn å bare flyte med strømmen,  ære bygger du opp innenfra – den er ikke ytrestyrt.

Jeg heier på deg!

Handlekurv
Skroll til toppen