fbpx

Et av verdens beste treningsapparater! Helt genialt!

Man kan selvsagt lete etter dyre, kompliserte treningsapparater, men faktisk er et av de smarteste hjelpemidlene for å komme i veldig god form oppfunnet for lenge siden. Det  har lenge vært på markedet til en relativt hyggelig pris – tilgjengelig for alle. I tillegg til at det hjelper brukeren til å forbrenne tusenvis av kalorier i måneden er det ekstremt miljøvennlig og kan direkte være med på å redusere forurensing på flere plan!

Bag_lady

Jepp, folkens her er et av de mest geniale kjøpene du kan gjøre i år. Løp og kjøp! Jeg elsker min trillebag! Når man ikke har bil gjøres innkjøp til fots med sekk og/eller trillebag. Jeg får så mye i den at selv storinnkjøp går bra. I tillegg til å spare miljøet for masse (ekkel) eksos og en haug av plastposer som både skal produseres og som ødelegges blir du jo i knallgod form, får luft og lys og sparer penger fordi bilen står. I Italia ble plastposer forbudt allerede i 2011. Men også Frankrike, California, Bangladesh, Sør-Afrika, m fl. har innført forbud. Hurra – Norge må følge etter! Å drive å kjøre bil overalt er jo litt passé. Flaut, unntatt i spesielle tilfeller der man bor ytterst på en øy eller skal hente hyller på Ikea osv. Så – kom igjen – la dem kalle deg nerd (det kaller barna og vennene mine meg i alle fall – av maaaange – og gode- grunner) og ta det som et herlig kompliment!

Bruk gjerne denne modellen:

Memo til deg selv:

1) Kjøpe handlenett slik at jeg har et i lommen på alle jakkene mine. Da slipper jeg å bringe skam over meg selv ved å takke ja til plastpose i butikken. Forresten er det flere aktører som gir slike nett gratis. 

2) Kjøpe/ønske meg trillebag slik som Kari har, eller en mer fancy en (Har hørt at Versace, Dior & Co;  har laget egne om du er av glamtypen.)

3) Droppe å handle så mye mat at jeg ender opp med å kaste halvparten, men heller gå oftere i butikken. Du vet, når du kan fylle opp en bil er det fort gjort å overhandle. Du blir mer selektiv når du må trille det hjem. 

En liten innsats fra deg + meg x mange flere  = Mye mindre forurensning, mindre trafikkstøy, gladere fisk, sel og delfiner, flottere, spenstigere kropp og bedre psyke, mange møter med andre mennesker fordi du ikke sitter innestengt i en bil mm, her er det bare fordeler å hente!

Les også:

 “3.500.000.000.000 kilo plast forsøpler Stillehavet og tar livet av hundretusenvis av fugler, i følge San Francisco Chronicle. Nå vurderer flere storbyer plastposeforbud.    Det tar 1000 år å bryte ned plast som havner i naturen, og over hele verden prøver man å finne miljøvennlige alternativer. San Fransisco innførte forbud mot plastposer i butikkene tidligere i år, og London er en av mange byer so”

Plastposer: brukt i 25 minutter – 500 år i naturen

Tidligere undersøkelser viser at nordmenn kaster omtrent 330.000 tonn spiselig mat årlig. Matavfall er den avfallstypen som har vokst raskest i Norge de siste fem årene, ifølge Statistisk Sentralbyrå.
 
Ifølge Landbruks- og Matdepartementet er det største problemet med matavfall at vi får unødvendige klimagassutslipp fra produksjon, foredling, transport og omsetning. Utslippene fra husholdningsavfall utgjør faktisk 2,5 prosent av de norske klimagassutslippene

Red: Etter at denne artikkelen ble skrevet for en del år siden har det skjedd positive tiltak for matavfall. Vi kaster dessverre like mye (eller mer) men sorteringen har blitt mye bedre. Så nå er det opp til oss, altså både forbrukerne og næringslivet å kaste mindre slik at mat blir spist og ikke kastet. 

1 hendelser på “Et av verdens beste treningsapparater! Helt genialt!”

  1. Tilbakeping: Kan vi droppe plast? – Kari Jaquesson

Stengt for kommentarer.

Handlekurv
Skroll til toppen