fbpx

Aktiv i ferien – og etterpå!

Kari_02Det har vært veldig fokus på at det er viktig å trene i ferien, men de fleste reduserer nok aktivitetsnivået om sommeren. Det er slett ikke uvanlig å legge på seg litt i løpet av ferien og mange får seg et lite sjokk første gang de tar opp de vanlige aktivitetene. En liten innsats i månedene frem til vinteren melder sin ankomt kan gi god uttelling på immunforsvaret og humøret! Kari svarer på spørsmål:

 

 Men skal ikke ferie være avslappende, da?

Jo da, men hvorfor skal det å slappe av være ensbetydende med å være fysisk lat? Det er lite aktivitet i hverdagen for de fleste – og ferie gir tid til å oppleve gjennom aktivitet. Planlegg gjerne allerede nå hvor mange opplevelser du vil ha gjennom aktivitet til neste ferie, gjerne neste sommerferie også. Med god planlegging vil du kunne glede deg allerede nå til alt det deilige du skal oppleve! 

  

Hva er viktigst? Trene om sommeren eller høst og vinter?

Det er litt ekstra viktig å være aktiv om høsten. Dagene blir kortere og vi skal ruste oss til mørketiden og styrke immunforsvaret. Om våren og sommeren er vi mer utendørs, og dermed mindre utsatt for smitte. Om høsten og vinteren med tørr inneluft og lite dagslys kan nettopp det å være i litt god form beskytte mot sykdom. Dessuten stiger andel ”gla¨hormoner” når man er fysisk aktiv. Det kan komme godt med om man har tendens til å bli litt deppa i mørketiden.

 

De fleste har vel fått med seg at det å trene er noe man BURDE gjøre, hvorfor er det så vanskelig å gjennomføre jevnt og trutt?

Ingenting skjer av seg selv! Om du virkelig mener at du vil ha opp energinivået og bli i bedre form er det lurt å planlegge! Skriv inn i kalenderen din for flere måneder fremover! Det er ikke sikkert alt går på skinner med en gang – men øvelse gjør mester!

  

Hva er din anbefaling for de som nå har bestemt seg for å bli mer aktive ut året, men som sliter litt med _DSC6122motivasjonen?

Ikke vent på motivasjon. Lag det til et prosjekt, men ikke legg for store planer! Om du gjør minimalt av aktivitet i dag er det å gå en halvtimes tur hver dag en stor forbedring! Utnytt dagslyset så lenge som mulig og kom deg ut i frisk luft. Du kan være så sliten som et pusseskinn når du kommer hjem fra jobben, men ta på deg godskoene og gå ut på tur før du rekker å sette deg ned og jeg garanterer at du er som et nytt menneske når du kommer hjem!

 

 

Prøv noe nytt:  Afrikansk dans

Sykle SPINNING eller ERGOMETERSYKKEL

 

 

Handlekurv
Skroll til toppen