fbpx

Du kan redde liv!

I dag har jeg vært i Blodbanken og gitt en halvliter blod, blir innkalt omlag tre ganger i året. En halv liter blod kan redde tre liv. Du kan også være med på å redde liv. Det er behov for flere givere. Premature babyer, skadde etter ulykker, folk med kroniske sykdommer, folk som skal opereres, mange trenger blodoverføring, og vet du hva? Norge ligger nesten på bånn av giverglede i Europa. Danmark ligger kjempehøyt i forhold til oss. Skal vi ikke klare å slå danskene på dette, da? Kom igjen, vi gjør en felles innsats for folkehelsen!
Å gi blod er enkelt, det er viktig og det trengs fler som vil være med! Ikke alle kan gi blod, sånn er det bare, og ingen grunn til å ha “dårlig samvittighet ” for dét, det er jo ikke noe en kan noe for. Jeg måtte for eksempel stå over en gang, fordi jeg lå litt lavt på jern. De fyller en liten pose med blod som de tester og i dag fikk jeg beskjed om at jern-nivået er tipp-topp, så det hjelper å ta tilskudd.

Inspirert til å bidra? Les mer HER om hvem som kan gi, stort sett alle friske mellom 18-60 år kan melde seg. Du får også vite hvor du finner din nærmeste blodbank og mye annen viktig informasjon.
Vi blir tatt så godt vare på, får mat og drikke når vi kommer og går og det lille stikket når de skal tappe er ikke vondt i det hele tatt, bare fryd og glede. Det føles veldig godt å kunne bidra!

 

 

Så mye blod mangles! Det er bare å melde seg!

Håper du får lyst til å bidra, og kanskje verve med deg noen? HER finner du all info!

Handlekurv
Skroll til toppen