Grønnsaker er digg, biff er digg, fisk er digg, kort sagt – mat er digg! Å skrelle seg en gulrot og ha med i matpakken er mange vant til. Også tomater og paprika kan knaskes som frukt – det er kjempegodt! Diskusjonen om hvorvidt tomat er en frukt elle ren grønnsak går fremdeles livlig. Samme for meg, det er bare så godt og jeg spiser mange tomater nesten hver dag, ofte stekt eller et par-tre stykker som knask før eller som en del av et måltid. I grillsesongen er «ventetomat» bedre enn «ventepølse».
Brokkoli er boss!
Det er fremdeles et stykke igjen til vi spiser den daglige anbefalte mengde grønnsaker, og jeg har hatt mange kursdeltagere som vet at det er sunt, som egentlig liker de fleste grønnsaker, men som til syvende og sist ikke spiser noe særlig av det, og som synes det er vanskelig å finne på gode retter. Brokkoli er en av mine favoritter, spiser brokkoli mange ganger i uken.
Kjøtt, fisk, veggis – ditt valg
Denne retten er kjempegod, kombinerer tre ting jeg liker veldig godt: Brokkoli, biff, Cashewnøtter og ris, spesielt klebrig ris. Her har jeg brukt jasminris som jeg har skylt tre ganger, brukt 1:1 på vann/ris, hatt i ca 1 ss olje i vannet og salt. Jeg liker best litt fett kjøtt som entrecôte, denne gangen brukte jeg ytrefilet, det ble godt det også. Forholdet mellom kjøtt og brokkoli bestemmer du jo selv, noen liker mye kjøtt, andre vil begrense. Om du har et budsjett å holde og mange å mette og/eller du liker tynnskåret kjøtt, kan det være lurt å legge kjøttet i fryseren 30-40 minutter før du skjærer det opp, da kan du få veldig tynne skiver (det er jo også lekkert og delikat) og det rekker til fler. Brokkoli er rett som det er på tilbud. Jeg bruker den tykke stilken også, bare skreller av det grove ytterlaget og deler opp i halvbrede staver eller biter.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen unntatt vannet, rør godt
Ta 1 ss olje i stekepannen (litt dyp panne er best)
La brokkolien hilse på pannen i noen minutter, rør litt rundt, tilsett gjerne et par ss vann om du vil ha den myk, men NB: Best med litt krønsj. kan legge på lokk om du har.
Ta ut brokkolien, tilsett 2 ss olje i pannen, stek kjøttet, rør rundt
Rør sausen sammen igjen og hell over kjøttet i pannen, la surre i et par minutter
Tilsett brokkolien, rør rundt så sausen blir jevnt fordelt (tilsette litt og litt av vannet for ønsket tykkelse på sausen)
Rør inn Cashewnøtter etter smak til slutt, eller strø disse direkte over retten på tallerken
Server på nykokt ris, strø over sesamfrø til pynt
Jeg prøvde retten men med løk i stede for hvitløk og sukrin gold alternativ til sukker for minke sukkermengden
Hei Astri,ja, det går fint an å tilpasse slik at det passer egen preferanse.Ble det godt?
Trimhilsen fra Kari 🙂
Deilig oppskrift!
Ja! 🤩
Jeg skal lage den i dag. Gleder meg 👍
Kult! 🙂 Håper det faller i smak. Fremfor å blande vannet sammen med resten av sausingrediensene er det best å ta litt og litt vann i etterhvert som den putrer i pannen for å få ønsket tykkelse. Bon apétit! 🙂
Det var bare skikkelig nydelig! 10, åringen bare heiv innpå, og sa mamma.. dette smaker restaurant. Blir ikke lenge til jeg lager det igjen 😊👍
Så koselig å høre, hurra!
Trimhilsen fra Kari 🙂