Dette er snadder, kan spises til det meste og er superenkel å lage. Passer som dip med tortillachips om du er i dét hjørnet, og selvsagt til rå grønnsaker som gulrotstaver, stangselleri og annet knasende.
Passer som tilbehør til alle typer retter. Den kan også varmes lun. Lag gjerne dobbelt porsjon, for den holder seg i minst en uke i kjøleskapet.
Noen rause spiseskjeer rørt inn i kokt pasta, ved siden av taco, som pålegg, på ristet brød, gjerne med tomatskiver på toppen, eller til fiskeretter, kort sagt, her er det ingen begrensninger!
Du trenger:
400 g kokte kikerter
2 røde paprika
1 fedd hvitløk
4-5 ss olivenolje extra virgin
Ca 1 ss presset sitronsaft
Frisk koriander
Evt litt tørket chili/cayennepepper
om du vil ha den sterkere
Salt
Du gjør:
Sett paprikaene i ovnen på 200 grader til de er myke og faller sammen. La avkjøle litt før du tar av skallet (det går kjempelett) og fjernet frø og stilk. Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, la den gå til du har ønsket konsistens og voilà – der var det klart! Om du synes den er litt for tykk i konsistensen kan du enten tilsette mer olje, eller vann om du vil
(om du ikke gidder grille paprikaer kan du bruke ferdige på glass.)
De grillede paprikaene blir veldig søte, om du vil dempe søtsmaken, tilsett litt mer sitronsaft. Om du vil ha litt ”sting” kan du tilsette chili/cayennepepper etter smak og behag.
Tilbakeping: Fem eller ti per dag? – Kari Jaquesson